Mai multe fonduri de investiţii s-au coalizat pentru dividende mai mari la SIF Transilvania

Autor: Vlad Nicolaescu 25.03.2011

Un grup de fonduri de investiţii care deţin acţiuni la SIF Transilvania au cerut societăţii majorarea dividendului care va fi propus acţionarilor la 0,055 lei/acţiune, faţă de 0,03lei/actiune, cât a propus consiliul de administraţie.

Fondurile de investiţii, printre care East Capital, Balkan Fund, ING International Romania Equity Fund sau STK Emergent, alături de alţi acţionari individuali susţin că deţin peste 5% din capitalul SIF Transilvania şi au depus o cerere de modificare a ordinii de zi a Adunării Generale.

SIF Transilvania ar fi fost obligată să completeze ordinea de zi, însă nu a făcut-o, susţin aceştia. SIF Transilvania anunţase că a primit mai multe cereri de modificare a propunerii de repartizare a profitului, însă niciuna dintre acestea nu a întrunit condiţiile pentru a fi adăugată pe ordinea de zi. Grupul de acţionari SIF Transilvania este reprezentat de casa de avocatură Duţescu şi Asociaţii.

SIF Transilvania este a doua societate de investiţii financiare (SIF) la care acţionarii cer dividende mai mari decât cele propuse de Consiliul de Administraţie, după SIF Banat-Crişana (SIF1). SIF 1 a adăugat pe ordinea de zi un punct privind majorarea dividendului cu 76% faţă de propunerea Consiliului de Administraţie, la cererea unui grup de acţionari.