Ultimul Enescu la Londra

Autor: Pop Ioan 25.03.2011

Schubert Ensemble, unul dintre cele mai importante ansambluri instrumentale londoneze, susţine luni, 28 martie, la Wigmore Hall, ultimul recital din seria celor trei concerte Enescu/Dvořák, care a debutat în luna noiembrie a anului 2010 şi a contiunat în februarie anul acesta.

Cele trei evenimente iniţiate de ansamblul britanic au avut parte de o presă excelentă, care a propulsat creaţia marelui compozitor român George Enescu în paginile The Times şi The Independent.

După încheierea acestei serii de concerte, Schubert Ensemble va contiuna să promoveze opera compozitorului român, pe tot parcursul anului 2011, cu concerte la Birmingham, Nottingham, Londra şi Oxford.
Fondat în 1983, Schubert Ensemble a devenit o prezenţă familiară pe scenele lumii, de la New York până la Tokyo. Ansamblul a susţinut concerte şi în România, la Cluj, Timişoara şi Bucureşti.

Simon Blendis (vioară), Alexandra Wood (vioară), Douglas Paterson (violă), Jane Salmon (violoncel) şi William Howard (pian) sunt pasionaţi de creaţia enesciană, pe care, la acest moment, o înregistrează la casa de discuri Chandos.

Programul concertului de luni cuprinde Allegretto în Si bemol WoO. 39 de Beethoven, Cvintetul pentru pian, două viori, violă şi violoncel în La minor Op.29 de Enescu şi Dvořák, Cvintetul cu pian în La Op. 81.
Concertele Enescu/Dvořák au fost susţinute de Institutul Cultural Român din Londra.