Timpuri Noi, liber la turnuri de 110 metri

Ziarul Financiar 27.03.2011

Acţionarii firmei Timpuri Noi, care se află în proces de vânzare a unui teren de cinci hectare din apropierea centrului Capitalei către compania de dezvoltare imobiliară a grupului IKEA, au obţinut păstrarea în vigoare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat pentru acel lot, act administrativ care permite realizarea unor construcţii cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi cu o înălţime maximă de 110 metri.

Firma Mir & Munich Partners SRL, controlată de omul de afaceri româno-iranian Mir Faramarz, a solicitat anularea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind aprobarea PUZ-ului pentru terenul din Splaiul Unirii, numărul 165 şi a obţinut în urmă cu un an o hotărâre favorabilă din partea Tribunalului Bucureşti.

Acţionarii Timpuri Noi au atacat decizia la Curtea de Apel, unde la începutul acestei săptămâni cererea de anulare a PUZ-ului a fost respinsă ca neîntemeiată, decizia fiind irevocabilă, potrivit unei soluţii publicate pe siteul Curţii de Apel.

"Aceasta era una dintre condiţiile pentru realizarea tranzacţiei. Tehnicienii noştri şi tehnicienii lor (ai Mir & Munich Partners - n.red.) au ajuns la o înţelegere, astfel încât să nu fie afectaţi în niciun fel de acest proiect. Era vorba de o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, dar nu ştiu toate detaliile tehnice", a declarat Adrian Breazu (foto), directorul general al Timpuri Noi şi unul dintre acţionarii firmei.

Consilierii Capitalei au aprobat în 2009 un PUZ având ca indicatori urbanistici un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 4,5, un procent de ocupare a terenului (POT) de 54% şi o înălţime maximă a clădirilor de 110 metri.