Martie, o lună bună pentru birouri

Ziarul Financiar 27.03.2011

Cinci companii din domenii diferite - bănci, energie, consultanţă, IT şi avocaţi - au anunţat pe parcursul lunii martie faptul că au închiriat spaţii de birouri cu o suprafaţă de aproape 14.000 de metri pătraţi în Bucureşti, respectiv aproape 1% din stocul de birouri al Capitalei, estimat la 1,5-2 milioane de metri pătraţi.

Trei dintre cele mai importante proiecte finalizate în ultimii doi ani în Bucureşti, în urma unor investiţii de peste 200 de mili­oane de euro - City Gate, Euro Tower şi Nusco Tower -, au ajuns la un grad de ocupare de peste 90% ca urmare a contractelor semnate în această lună. La nivelul Capitalei, gradul de disponibilitate era de circa 17% la începutul anului.
Cel mai mare contract anunţat în această lună a fost semnat de austriecii de la Volksbank, care au luat 8.000 de metri pătraţi în Nusco Tower, în timp ce grupul energetic E.ON din Germania a închiriat 2.600 mp în proiectul City Gate (foto).

Pe de altă parte, clădirea de birouri Europe House, una dintre primele finali­zate în centrul Capitalei, a mai atras un chiriaş important - avocaţii de la White & Case - care au semnat pentru 1.550 de metri pătraţi, aproximativ 10% din suprafaţa proiectului deţinut de austriecii de la CA Immo.

Spaţii mai mici au închiriat firmele eSilicon, 870 mp în Euro Tower, şi Contrast Management Consulting & Training, care a devenit primul chiriaş al clădirii Romană Offices, dezvoltată de omul de afaceri Dinu Patriciu pe bulevardul Dacia din centrul oraşului, unde consultanţii vor funcţiona într-un spaţiu de 550 mp.