Giganţii Deutsche Telekom şi Orange îşi vor uni reţelele în România, pentru a tăia costurile - presa germană

Autor: Adrian Seceleanu 28.03.2011

Giganţii telecom europeni Deutsche Telekom (Germania) şi France Telecom (Franţa) au în plan să-şi unească reţelele de comunicaţii din România şi Austria, scrie cotidianul german Handelsblatt, care susţine că decizia este motivată de eforturile celor doi operatori de a-şi reduce costurile şi de a-şi menţine profitabilitatea.

Cele două companii au făcut o mutare similară şi în Polonia în timp ce în Marea Britanie filialele nemţilor şi francezilor au fuzionat.

"Căutăm parteneri pentru a coopera pe multiple pieţe. Analizăm fiecare piaţă, inclusiv Austria şi România", a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom pentru cotidianul german, adăugând că discuţiile nu se poartă exclusiv cu France Telecom.

Orange, Romtelecom şi Cosmote şi-ar putea dezvolta în comun reţelele mobile

În România, France Telecom deţine cel mai mare operator de comunicaţii mobile, Orange, care are afaceri anuale de un miliard de euro şi aproximativ 10 milioane de clienţi. Deutsche Telekom este prezent în România indirect, prin companiile Romtelecom (numărul unu pe telefonie fixă) şi Cosmote (numărul trei pe telefonie mobilă). Compania are afaceri anuale de aproape o jumătate de miliard de euro şi aproximativ 7 milioane de clienţi.