Ţiriac va livra în aprilie prima maşină electrică din România - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 28.03.2011

M Car Trading, importatorul Mitsubishi pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holdings, va livra în aprilie primul Mitsubishi iMiEV, modelul electric al constructorului nipon pe piaşa locală, aceasta fiind achiziţionat de filiala locală a Mitsubishi Corporation, compania de comerţ a unuia din cele mai mari grupuri industriale din Japonia.

Mitsubishi Corporation are şase divizii specializate în comerţul cu produse metalurgice, chimice, maşini şi utilaje, energie şi bunuri de larg consum, precum şi tehnologie IT&C şi servicii financiare. "Departamentele de vânzări ale dealerilor au prezentat şi testat deja cu mai mulşi potenţiali clienţi modelul iMiEV", a spus Ana Matei, directorul de marketing al M Car Trading.

La nivel european iMiEV a fost lansat deja în 15 ţări inclusiv pe piaţa locală unde este disponbil cu un preţ de 36.639 de euro cu TVA inclus. Maşina are o lungime de aproape 3,5 metri, similară cu cea a maşinilor de clasă mini. Motorul electric dezvoltă 67 CP şi un cuplu de 180 Nm, iar viteza maximă este de 130 km/h. Cu un "plin" maşina poate parcurge 150 km.

Echiparea include printre altele jante din aliaj, aer condiţionat, radio-CD, inchidere centralizată şi ABS.

Citroen, care comercializează pe piaţa locală modelul C-Zero, realizat pe aceeaşi platformă ca şi iMiEV nu a livrat încă niciun model pe piaţa locală, în timp ce Renault va lansa modelele electrice Fluence ZE şi Kangoo ZE în a doua parte a acestui an.