S&P a retrogradat banca portugheză Millennium bcp cu două trepte

Autor: Oncu Marius Gheorghe 28.03.2011

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit în scădere cu două trepte ratingul pentru credite pe termen lung al băncii portugheze Millennium bcp, prezentă şi în România, după ce a retrogradat, săptămâna trecută, ratingul suveran al Portugaliei.

Calificativul pentru împrumuturi pe termen lung al Millennium a fost scăzut de la "BBB+" la "BBB-", iar cel pentru împrumuturi pe perioadă scurtă de la "A-2" la "A-3", potrivit unui comunicat al S&P.

Totodată, agenţia a retrogradat calificativele altor patru instituţii de credit din Portugalia, respectiv Banco Santander Totta, Banco Espirito Santo, Banco BPI şi Caixa Geral de Depositos.

Ratingurile Millennium pentru credite pe termen lung şi scurt rămân sub supraveghere cu implicaţii negative.

Millennium Bank, care şi-a început activitatea pe piaţa românească în octombrie 2007, avea la finele anului trecut peste 45.000 de clienţi şi 731 de angajaţi. Millennium România a anunţat, la începutul lunii februarie, că şi-a redus pierderile anul trecut cu 38%, la 99 de milioane lei (24 de milioane euro), în contextul majorării venitului operaţional concomitent cu reducerea costurilor.