Ştiri din politica internaţională

Autor: Valentin Vidu - Mediafax 28.03.2011
Secretarul de stat american Hillary Clinton a dat asigurări asupra faptului că Statele Unite nu intenţionează să lanseze o operaţiune militară în Siria, în pofida confruntărilor extrem de violente între manifestanţi şi forţele de ordine, relatează AFP.
Premierul italian Silvio Berlusconi s-a prezentat în faţa justiţiei, la Milano, pentru prima dată în ultimii opt ani, pentru o audiere preliminară, într-un eventual proces, relatează AFP. Această audiere preliminară urmează să hotărască dacă va fi judecat sau nu pentru fraudă fiscală şi abuz de încredere, cu privire la o presupusă facturare în plus a drepturilor televizate achiziţionate de Mediatrade-RTI de la mai multe companii americane.
Primele alegeri legislative după îndepărtarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak vor avea loc în septembrie, dar data alegerilor prezidenţiale din Egipt nu a fost încă stabilită, a declarat un oficial militar de rang înalt, citat de AFP. "Alegerile legislative vor avea loc în septembrie", a declarat generalul Mamdouh Shahin.