Warren Buffett, prea optimist: Fondul deţinut de miliardarul american, obligat să scadă estimările privind valoarea unor deţineri

Autor: Adrian Voicu 28.03.2011

Fondul de investiţii deţinut de Warren Buffett, Berkshire Hathaway, a fost nevoit să îşi reducă valoarea deţinerilor în cadrul US Bancorp, Sanofi-Aventis şi Swiss Reinsurance, în urma unei anchete a autorităţii care controlează piaţa financiară, Securities and Exchange Commission (SEC), informează Bloomberg.

Ajustarea valorii participaţiilor deţinute de Berkshire a fost făcută rezultatelor prezentate pentru trimestrul patru, în scrisoarea trimisă investitorilor la 4 februarie.

Fondului Berkshire, care deţinea acţiuni în valoare de 61,5 miliarde dolari la 31 decembrie, i s-a cerut de către SEC în ianuarie să transmită mai multe informaţii legate de deţinerile tranzacţionate sub preţurile plătite de companie.

La vremea respectivă, Berkshire anunţa pierderi de 531 milioane dolari din investiţii, considerând că deţinerile în cadrul celor trei companii se vor dovedi de fapt profitabile pe termen lung, chiar dacă la momentul analizei acestea aveau o valoare sub cea înregistrată la momentul achiziţiilor.