Mândruţescu: Vehicularea numelui meu pentru funcţia de premier mă onorează, dar este o speculaţie

Autor: Razvan Craciun 28.03.2011

Directorul general al Oracle Ro­mânia Sorin Mândruţescu susţine că vehicularea numelui său pentru poziţia de prim-ministru este o speculaţie.

"Legat de vehicularea numelui meu pentru poziţia de prim-ministru, pot preciza că o încadrez la speculaţii. Mă onorează, dar rămâne o speculaţie. În acelaşi registru s-au plasat şi speculaţiile neconfirmate de nu­mire mea ca şi ministru al comu­nica­ţiilor anul trecut", a afirmat ieri Mândruţescu.

Numele directorului general al Oracle România a fost vehiculat recent în presă pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru în cazul demisiei lui Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută la Realitatea TV că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

În luna februarie surse democrat-liberale au declarat că din discuţiile preşe­dintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.

În acest context, presa a vehiculat la acea dată mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa sau Călin Georgescu.