City Mall, fără ofertanţi la 33 milioane de euro

Autor: Cristi Moga 29.03.2011

Centrul comercial City Mall din Bucureşti, scos la licitaţie după ce firma care îl deţinea a intrat în faliment, nu a atras interesul investitorilor la prima licitaţie programată de lichidatorul Casa de Insolvenţă Transilvania pentru 31 martie, astfel că procesul de vânzare a activului va fi reluat.

Preţul de pornire a licitaţiei a fost fixat la 33 mil. euro, dar deşi consultanţii spun că există interes pentru proiect, niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru a par­ticipa la prima licitaţie. Termenul limită pentru înscrierea la licitaţia din 31 martie a expirat ieri, iar ur­mă­toa­rea încercare de vânzare a mallului va avea loc pe 20 aprilie.

"Timpul a fost prea scurt. Astăzi (29 martie - n.red.) este data limită de înscriere la licitaţia din 31 martie, dar nu se aruncă nimeni. Sunt investitori care fac due diligence pen­tru proiect, dar nu au finalizat încă analizele", a declarat Radu Lotrean, partener al Casei de Insolvenţă Transil­vania. El spune că pentru cea de-a doua licitaţie este posibil ca preţul de pornire să fie "uşor" scăzut, dar cu mai puţin de 10% din preţul de pornire de 33 mil. euro, anunţat iniţial.

Mallul a intrat anul trecut în faliment după ce fondul australian de investiţii APN, care a plătit peste 100 mil. euro pe City Mall în urmă cu cinci ani, a ajuns în imposibilitatea de a rambursa un credit de 40 mil. euro către UniCredit, în condiţiile în care profitul operaţional al proiectului s-a prăbuşit cu 90%. Astfel, mallul a ajuns în prezent la un preţ de circa 1.000 de euro/mp construit, respectiv circa 1.700 de euro/mp închiriabil, preţ în care este inclusă şi parcarea supraetajată cu 850 de locuri construită vizavi de City Mall şi unită de proiect printr-o pasarelă.