Cu două zile înainte de termenul limită, primăriile au anunţat doar 7 spitale care vor fi transformate în cămine de bătrâni

Autor: Ioana David 29.03.2011

Doar 7 din cele 67 de spitale propuse de Ministerul Sănătăţii spre transformare în cămine de bătrâni au primit acceptul autorităţilor locale, deşi mai sunt doar 2 zile până la termenul limită, 1 aprilie.

La începutul anului, Ministerul a anunţat că propune spre reprofilare o listă de 67 de spitale, însă pentru a finaliza procesul are nevoie de acordul autorităţilor locale, acestea urmând să administreze spitalele. În cazul în care primăriile nu sunt de acord cu reprofilarea, ele vor fi nevoite să găsească fonduri pentru finanţarea unităţilor, asigurată până acum de Minister şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cele 7 unităţi sunt: Spitalului Comunal Vintilă Vodă (Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov (Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova (Vaslui).