Yahoo va dezvolta cel puţin două produse pentru România până la finele anului

Autor: Mediafax 29.03.2011

Yahoo! intenţionează să dezvolte cel puţin două produse noi pentru piaţa românească până la sfârşitul anului, a declarat luni agenţiei MEDIAFAX Raluca Hotăran, country content manager al Yahoo! pentru România de la începutul anului.

"Am lansat la începutul acestei luni ro.yahoo.com, versiunea «light» a portalului yahoo.com, similară cu cele lansate în Polonia, Turcia, Rusia şi Grecia. În prezent, cuprinde conţinut orientat pe mai multe zone de interes, respectiv ştiri, finanţe, lifestyle, sport, tech (Gadgets), meteo. La acestea se adaugă noua versiune localizată de webmail social Yahoo! Mail Beta. Am păstrat, de asemenea, ţinând cont de preferintele utilizatorului local, alte produse Yahoo! nelocalizate precum messenger, games şi groups. Intenţionăm, până la finele anului, să dezvoltăm cel puţin două produse noi Yahoo! locale", a spus Hotăran.

Raluca Hotăran a fost numită în funcţia de country content manager pentru Yahoo! România la începutul lunii ianuarie. Anterior, ea a ocupat mai multe funcţii în reprezentanţa locală a producătorului american de software Microsoft. La sfârşitul anului trecut, serviciile furnizate de Yahoo! erau folosite în România de 8,2 milioane de persoane, circa 80% din totalul celor cu acces la internet.