Amazon a lansat un serviciu de stocare şi redare a melodiilor pe internet

Autor: Ştefan Vrabie 29.03.2011

Amazon.com, cel mai mare magazin online din lume, a lansat un serviciu online care le permite clienţilor săi să stocheze şi să acceseze fişiere cu conţinut audio în siguranţă de pe smartphone-uri sau PC-uri, potrivit cotidianului american The New York Times. Momentan serviciul este disponibil doar în Statele Unite, dar compania a anunţat că în viitor va fi disponibil şi în alte ţări.

Mutarea companiei Amazon este un semn de intensificare a concurenţei între firmele de tehnologie de top care furnizează conţinut de divertisment pe internet. Serviciul Amazon le permite clienţilor să stocheze muzică pe serverele web ale companiei în loc de hard drive-urile din PC-urile lor, un tip de tehnologie numit în general Cloud Computing.

Amazon a anunţat la începutul săptămânii că serviciul le va permite clienţilor să asculte muzică de pe orice telefon cu platforma Android, Windows sau iOS. Clienţii vor avea iniţial la dispoziţie 5GB de stocare online gratuit, ce va putea fi upgradat la 20 GB după achiziţionarea unui album de muzică MP3 de pe site.