Top 10 cele mai vândute maşini de oraş din România - galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 30.03.2011

Vânzările maşinilor de clasă mini au înregistrat în primele două luni ale acestui an un declin de aproximativ 15% faţă de perioada similară a anului trecut la aproape 270 de maşini potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Cel mai bine vândut model de clasă mini a fost în primele două luni Toyota Aygo, cu 63 de maşini vândute, de peste zece ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut, din care două treimi s-au vândut în ianuarie. Pe locul secund în clasament se situează Fiat Panda cu 43 de maşini în scădere cu aproape 30 de procente, în timp ce noul Chevrolet Spark este pe locul al treilea.

Fiat 500, model care face parte din "segmentul premium" al clasei mici s-a clasat pe locul patru la începutul acestui an, cu 36 de unităţi, de aproape trei ori mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce Renault Twingo, modelul mini al francezilor lansat pe piaşa locală la finele anului trecut a urcat direct pe locul cinci cu 34 de maşini vândute. Peugeot 107 şi Citroen C1, ceilalţi doi tripleţi proiectaţi pe aceeaşi platformă cu Toyota Aygo s-au clasat pe locurile şapte şi opt.

Pe locul zece în clasament se afţă Smart fortwo, cel mai mic dar şi cel mai scump model de clasă mini, al cărui preţ porneşte de la aproape 10.620 de euro cu TVA inclus pentru versiunea de bază şi poate ajunge la peste 20.000 de euro în cazul celei de top.