Managerii români la fel de optimişti ca şi cei din China: 7 din 10 directori executivi sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor

Autor: Roxana Petrescu 31.03.2011

Perspectivele de creştere economică din România par atrăgătoare pentru directorii de companii, 70% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor de majorare a veniturilor în următorii trei ani. Procentul este mult mai mare faţă de cel înregistrat în pieţele mature din Uniunea Europeană care este de numai 47%, potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers.

Totodată, managerii români par a fi la fel de optimişti ca şi cei din China, o piaţă emergentă foarte dinamică, unde 72% dintre directorii generali au un nivel foarte ridicat de încredere în perspectivele de creştere ale companiilor lor în următorii trei ani.

Pentru anul acesta, 43% dintre managerii români sunt optimişti cu privire la perspectivele pe termen scurt ale companiilor lor de a obţine venituri în creştere în următoarele 12 luni. Procentajul este similar cu cel înregistrat la nivelul UE.