UPC depăşeşte în sfârşit RCS&RDS şi Romtelecom: lansează net prin cablu la 120 Mbps

Autor: Adrian Seceleanu 31.03.2011

UPC, numărul trei pe piaţa locală de internet fix de mare viteză, va lansa vineri în 12 oraşe serviciile sale de net de cablu cu viteze de descărcare a datelor de până la 120 Mbps, depăşindu-şi astfel din acest punct de vedere, în premieră, rivalii de la RCS&RDS şi Romtelecom.

Subsidiara locală a companiei americane s-a confruntat de-a lungul timpului cu critici în legătură cu viteza serviciilor sale de internet, astfel că operatorul a investit în ultimii ani în infrastructură, respectiv în implementarea platformei Eurodocsis 3.0, pentru a putea lansa pachete cu performanţe mai mari decât cele ale rivalilor.

După lansări graduale în mai multe oraşe din ţară - demarate în Cluj anul trecut, UPC intră acum în luptă pentru clienţi şi pe piaţa cheie a Capitalei - cel mai important "teatru de razboi" pentru serviciile de net din ţară, având în vedere că aici există şi cel mai mare număr de clienţi cu venituri peste medie.

"Clienţii UPC din 12 oraşe vor avea, începând de mâine, acces la abonamentele Fiber Power 60 Mbps şi Fiber Power 120 Mbps. În timp ce primul abonament era deja disponibil pentru clienţii din Cluj-Napoca, Timişoara, Deva, Curtea de Argeş, Focşani şi Ploieşti, care primeau şi abonamentul cu viteze de până la 100 Mbps, Fiber Power 120 Mbps este o premieră atât pentru aceştia, cât şi pentru clienţii din oraşele care completează lista: Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Roman şi Buzău", potrivit oficialilor companiei.

Preţurile pentru netul prin fibră optică variază între 15 lei pe lună fără TVA (pentru net la viteză de până la 10 Mbps) şi 50 de lei pe lună fără TVA (pentru net până la 120 Mbps).

Compania şi-a reconfigurat, de altfel, pachetul de servicii de date, şi a lansat şi două noi pachete de servicii care combină internet, televiziune şi telefonie fixă.

"Lansăm în premieră cele mai mari viteze de download disponibile la acest moment pe segmentul rezidenţial - până la 120 Mbps. După investiţiile în reţea din ultimii 2 ani şi lansarea, în iulie 2010, a serviciului de Internet Business Fiber Power pentru clienţii companii, a sosit momentul lansării pentru segmentul rezidenţial. Un alt anunţ important pe care îl facem astăzi este legat de noua structură a portofoliului de abonamente Internet: vom oferi patru pachete de servicii Internet, toate cu numele Fiber Power", a declarat Iulia Florea, COO UPC România.

Oficialul UPC crede că piaţa de date din România are încă potenţial de creştere, făcând referire la o cercetare a Eurostat. "42% dintre români au acces la internet, iar 23% dintre aceştia au o conexiune broadband. Cifrele ne arată aşadar că piaţa locală de servicii internet este departe de saturare. Lansările pe care le anunţăm astăzi completează oferta UPC, strategia noastră de business întregindu-se prin adăugarea în portofoliu a serviciului de Internet prin cablu cu cea mai mare viteză, disponibilă la acest moment în România", adaugă Iulia Florea, COO UPC România.

Pachetele triple play lansate de UPC au preţuri de 45 de lei , respectiv 70 de lei (fără TVA), pentru care operatorul oferă fără costuri mediabox-ul digital şi aparatul telefonic. Oferta este valabilă până la 31 mai 2011.