Schimbare de gardă la Raiffeisen: Kalinov este noul vicepreşedinte pe retail, Munteanu a plecat la Viena şef pe consumer banking

Autor: Voican Razvan 31.03.2011

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank România, condus de Herbert Stepic - CEO al Raiffeisen Bank International, a aprobat numirea bulgarului Vladimir Kalinov, 40 de ani, în funcţia de vicepreşedinte executiv pe retail.

El urmează să înceapă să-şi exercite oficial funcţia odată ce va obţine şi autorizarea din partea BNR.

Kalinov lucrează pentru Raiffeisen România din 2005, pornind de la nivelul de director executiv pe aria credit şi risk management, apoi în perioada 2006 - 2007 a fost chief risk officer, iar din 2007 a intrat şi în boardul executiv al băncii, fiind până în februarie vicepreşedinte executiv pe risc.

Responsabilităţile de chief risk officer au fost preluate de Mircea Busuioceanu, 38 de ani, care este în Raiffeisen de aproape nouă ani, în ultimii fiind şeful riscului în divizia corporate. Spre deosebire de Kalinov, Busuioceanu nu intră în board ca vicepreşedinte executiv, având rangul de director executiv.

Răzvan Munteanu, care a condus retailul Raiffeisen mai bine de cinci ani, este de la 1 februarie head of consumer banking la Raiffeisen Bank International (Viena) - acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank România. El îi raportează direct lui Aris Bogdaneris, chief operating officer şi responsabil cu retailul la RBI.