CFA România şi AIPC consideră abuzive deciziile conducerilor de la SIF Oltenia şi SIF Transilvania privind dividendele

Autor: Andrei Chirileasa 31.03.2011

CFA România, organizaţie care reuneşte peste 130 de specialişti în domeniul financiar, şi Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC), care cuprinde peste 250 de investitori de pe Bursă, cer Bursei şi Comisie Naţionale a valorilor Mobiliare (CNVM) să intervină şi să sancţioneze conducerile SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5) care au refuzat dreptul acţionarilor de a inroduce pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor (AGA) propuneri privind creşterea dividendelor.

Reprezentanţii CFA România consideră că deciziile Consiliilor de Administraţie ale celor două SIF-uri reprezintă abuzuri care afectează grav piaţa de capital românească.

Reacţiile celor două organizaţii vin după ce un grup de acţionari, care deţin împreună mai mult de 5% din capitalul social al SIF Transilvania şi SIF Oltenia au depus pe 21 martie cereri privind includerea unor puncte suplimentare pe ordinea de zi a AGA, privind creşterea nivelului dividendelor. Potrivit legii, acţionarii care deţin peste 5% din capitalul unei companii locale pot cere introducerea unor puncte suplimentare pe ordinea de zi a AGA, iar Consiliul de Administraţie are obligaţia de a se conforma.


Citiţi mai mult în Ziarul Financiar de vineri