Bijuterii pe două roţi. Vezi aici cele mai scumpe motociclete din lume. Galerie FOTO

Autor: Traian Terzianm 03.04.2011

Care este cea mai scumpă motocicletă din lume? Depinde de săptămâna în care pui întrebarea, scrie About.com.



Spre exemplu, cea mai scumpă motocicletă din lume - Ecosse Titanium Series FE Ti XX, costă 300.000 de dolari şi are carcasa din titan şi fibră de carbon. Cei care o vor cumpăra vor primi şi un ceas unicat, fabricat de producătorul BRM. Au fost create doar 13 modele.

Americanul Sylvester Howard Roper este inventatorul motocicletei. El a realizat un model în anul 1980. Ulterior, toate creaţiile sale au fost expuse la târgurile din estul Americii.

Europenii utilizau aceste vehicule între cele două războaie mondiale, deoarece le considerau un mijloc de transport mult mai rapid ca maşinile sau căruţele.
Odată cu trecerea timpului, motocicletele s-au îmbunătăţit considerabil, motoarele lor au devenit mai puternice şi mai performante, iar designul tot mai futuristic.

Topul celor mai scumpe motociclete (cel mai recent clasament) :

Icon Sheene- 172.000 de dolari

Această motocicletă a fost creată de Andrew Morris în onoarea campionului mondial al British Grand Prix, Barry Sheene, care a murit în 2003 la vârsta de 52 de ani.

MTT Turbine Streetfighter - 175.000 de dolari

Pe lângă faptul că este foarte scumpă, această motocicletă este şi foarte rapidă, deoarece turbina motorului a fost făcută de către Rolls Royce. În plus, jucăria pe două roţi este dotată cu LCD şi este râvnită de foarte multe vedete de la Hollywood. Prezentatorul Jay Leno deţine una.

Macchia Nera- 225.000 de dolari

Motocicleta are la bază un motor Ducatti 998 RS. Creată de câţiva designeri italieni motocicleta s-a vrut a fi în trend cu tehnologia.

NCR M16 - 232.500 dolari

Motocicleta cântăreşte doar 144 de kilograme deoarece are un cadru făcut din fibra de sticlă, frâne din ceramică şi o suspensie specială produsă de Oglins.

Ecosse Titanium Series FE Ti XX- 300.000 de dolari

După ce a fost lansat modelul Ecosse Series RR care costa 275.000 dolari, compania a fabricat 13 noi exemplare numite FE Ti XX care deţin motoare de 2.409 cc, 225 de cai putere şi ornamente din piele create de producătorul italian de lux Berluti.