Drepturile de difuzare pentru Liga I la fotbal, meciul anului în telecom

Autor: Adrian Seceleanu 03.04.2011

Foşti colaboratori apropiaţi timp de un deceniu, în prezent rivali de neîmpăcat, Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, şi Ovidiu Ghiman, director comercial şi de strategie al Romtelecom, vor fi luni în centrul atenţiei la licitaţia care va stabili ce televiziuni vor transmite în următorii trei ani meciurile din Liga I de fotbal a României.

Ghiman a plecat de la RCS la Romtelecom în 2009. RCS&RDS şi Romtelecom, numărul unu şi doi pe piaţa locală de TV, sunt văzuţi ca principalii competitori în licitaţia de la LPF. RCS a fost în ultimii trei ani titularul drepturilor pentru fotbalul intern alături de Antena 1, în timp ce Romtelecom s-a pregătit în ultimul an pentru acest pas lansându-şi propriul post TV de sport.

RCS şi Romtelecom vor concura pentru 7 din cele 9 pachete de drepturi scoase la vânzare, preţul de pornire pentru fiecare pachet fiind de 12,9 mil. euro. La licitaţie s-au înscris şi Antena 1 şi TVR. Televiziunea publică urma să decidă duminică, într-o şedinţă a boardului, dacă va participa sau nu la licitaţia de la LPF.