Cărţile de la Vidra pot fi văzute acum în Muzeul Literaturii Române

Autor: Pop Ioan 04.04.2011

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti găzduieşte o amplă expoziţie cu seria de 12 Cărţi Neconvenţionale a poetei Carolina Ilica.

Proiectul Cărţilor Neconvenţionale a început în anul 2006. Seria este intitulată "Plângând de-atâta frumuseţe - Cărţile de la Vidra" şi cuprinde următoarele titluri: I. Cartea de lut, 2006; II. Cartea de lână, 2007; III. Cartea de lemn, 2008; IV. Cartea de borangic 2010; V. Cartea de lacrimi, 2011.

Fiecare dintre aceste cărţi foloseşte ca suport alte materiale tradiţionale decât hârtia: lutul, pânza, lemnul, borangicul etc.(vezi afişul).

Poetă, traducătoare, eseistă, profesor, ziarist şi diplomat, Carolina Ilica este viicepreşedinte şi director artistic al Fundaţiei Academia Internaţională Orient-Occident şi al Festivalului Internaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş". Totodată, este preşedinte al Juriului Festivalului Internaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş".

A publicat 28 de volume de poezie, dintre care 22 au apărut traduse în alte ţări. A primit 30 de premii naţionale şi internaţionale pentru poezie, traduceri, jurnalism cultural, integrare europeană.