Euro a avut cel mai bun prim trimestru din istorie. Vedeţi aici ce spuneau acum un an profeţii destrămării monedei europene

Autor: Radu Racu 04.04.2011

Moneda unică europeană a înregistrat în primele trei luni ale anului cea mai puternică creştere din primul trimestriu de la înfiinţare, pe fondul nivelului record al economiei germane şi susţinut de politicile monetare europene, scrie Bloomberg.

Euro a crescut cu 3,5% în cele trei luni încheiate în martie, avans maxim de la ultimul trimestru al anului 2008 şi cel mai bun prim trimestru de la începerea tranzacţionării, în 1999.

Vedeţi aici ce spunea acum zece luni profeţii declinului monedei europene:

Soros: Politica Germaniei ar putea distruge Euro

Ce e mai rău pentru Euro, de abia acum urmează, spun analişti de top

Euro s-a apreciat de la cel mai redus nivel după 2002, atins în ianuarie, după ce cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat că vor face tot ceea ce este necesar pentru a susţine moneda unică.

Criza datoriilor de stat din zona euro începută în vara trecută atras un val de pesimism din partea analiştilor, cei mai mulţi estimând că euro se va destrăma .

Fostul preşedinte ale Rezervei Federale (Fed) americane, Paul Volcker, şi investitorul miliardar George Soros au avertizat, la sfârşitul anului trecut, că uniunea monetară europeană s-ar putea dizolva.