Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat"

Autor: Raul FLOREA 04.04.2011

Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legi privind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei.

Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şi senatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţă venituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerile pedeliştilor.

"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să ne explice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus, primului ministru, deputatul Marius Gondor, susţinut de către colegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge la situaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Principala nemulţumire a parlamentarilor PDL a fost tocmai proasta comunicare a ministrului, problemă ridicată de mai mulţi deputaţi din Comisia de învăţământ: "Nu discută cu noi. Ne spune de fiecare dată să vă întrebăm pe dumneavoastră". "Păi ce, noi avem ministru al Educaţiei?!", a fost răspunsul ironic al deputatului Cătălin Croitoru, cel care i-a adresat lui Boc o solicitare directă: "Cineva trebuie sacrificat!". Confruntat cu tirul "reclamaţiilor", primul ministru i-a îndemnat pe deputaţi să aibă răbdare şi înţelegere faţă de situaţia creată, pledând pentru unitatea partidului în faţa unei eventuale moţiuni de cenzură. Citiţi mai mult despre posibila demisie a ministrului Daniel Funeriu pe www.gandul.info