Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR

Autor: Ioana Burtea 05.04.2011

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor, a fost dat în urmărire naţională.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinel Staicu a fost dat în urmărire naţională, marţi, în urma condamnării sale de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în cazul BIR

CAB a decis definitiv, luni, condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova, la şapte ani de închisoare cu executare.

Totodată, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, iar fostul funcţionar Radian Răceală a primit cinci ani de închisoare cu executare, în timp ce fosta funcţionară Viorica Duţu a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de nouă ani.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat, pe 26 decembrie 2010, de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşi cauză fiind condamnat tot la 12 ani de închisoare şi fostul preşedinte al băncii, Ion Popescu.