Vin tabletele ieftine cu Android: trei concurenţi pentru iPad2. Galerie MULTIMEDIA

Autor: Radu Racu 05.04.2011

La un an de la declanşarea febrei tabletelor PC, Apple se pregteşte de concurenţă serioasă pentru iPad, gadgetul care deţine în prezent supremaţia pe acest segment.

Acer, Asus şi Samsung ar putea fi principalii cpncurenţi pentru Apple în materie de vânzări anul acesta, conform jurnaliştilor de la Time. Tabletele celor trei mari producători de electronice rulează pe sistemul de operare Android şi costă mai puţin decât iPad 2.

Acer Iconia Tab costă circa 360 de euro în Marea Britanie, Samsung Galaxy Tab 8,9 - a doua generaţie a popularei Galaxy Tab de 7 inci - are un preţ promis de 469 de dolari în SUA , în timp ce cea mai ieftină versiune a tabletei Asus Eee Pad Transformer pleacă de la 400 de dolari. iPad 2 este pusă la vânzare în majoritatea ţărilor cu 479 de euro.

Toate cele trei tablete sunt dotate cu noul sistem de operare Andoird Honeycomb, proiectat special pentru aceste gadgeturi. Alături de Motorola Xoom, cele trei tablete vor oferi o concurenţă serioasă tabletei de la Apple, conform Time.

Circa 52 de milioane de tablete PC se vor vinde anul acesta la nivel mondial, potrivit prognozelor făcute de majoritatea agneţiilor de cercetare a pieţei de profil. Apple, care deţinea anul trecut 90% din piaţă, va scădea în 2011 la o cotă de piaţă de 75%, conform estimărilor.