Instanţa supremă a decis eliberarea avocatului Marius Stăncescu, arestat pentru corupţie în dosarul mitei de 1,8 milioane euro de la ANAF

Autor: Lupasteanu Catalin 06.04.2011

Instanţa supremă a decis, miercuri, că avocatul Marius Cătălin Stăncescu, arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite alături de consilierul superior din ANAF, Adrian Gavrilă, poate fi cercetat de anchetatori în libertate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut, marţi, recursul procurorilor anticorupţie împotriva unei decizii din 23 martie a Curţii de Apel Bucureşti, prin care această instanţă a admis o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Stăncescu.

După deliberări instanţa supremă a decis că avocatul Stăncescu poate fi cercetat în stare de libertate şi a respins recursul procurorilor anticorupţie.

Decizia de miercuri este definitivă iar Stăncescu urmează să părăsească Direcţia de Cercetări Penale.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în 23 martie eliberarea provizorie sub control judiciar a avocatului de la Baroul Bucureşti, care a fost arestat preventiv, la cererea procurorilor anticorupţie pentru ăpresupuse fapte de corupţie comise alături de consilierul superior din ANAF, Adrian Gavrilă.