Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Autor: Mediafax 06.04.2011

Numărul persoanelor depistate că muncesc la negru în Capitală a crescut de peste şase ori în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, de la 124 la 820, a declarat miercuri, inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.

Inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a spus că în primul trimestru din 2011 au fost depistate 820 de persoane care munceau fără să aibă încheiat contractul individual de muncă, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval au fost identificate doar 124 de cazuri.

Constantin Bujor a explicat că această creştere este atât urmarea intensificării acţiunilor de control ale ITM, cât şi a situaţiei economice a ţării.

Cine mai vrea sigur concediu neîntrerupt de 15 zile lucrătoare să se grăbească cu cererea până pe 30 aprilie

Potrivit acestuia, cele mai multe persoane care nu au încheiate contracte individuale de muncă activează în domenii precum construcţii, prestări servicii, alimentaţie publică, panificaţie, comerţ, protecţie şi pază. Citiţi mai mult despre numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală pe www.mediafax.ro