Compania de curierat DPD, afaceri mai mari cu 28% în primul trimestru

Autor: Mirabela Tiron 06.04.2011

Compania de curierat DPD (fosta Pegasus), controlată de Poşta Franceză prin GeoPost, a încheiat primul trimestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 8,1 mil. lei (1,9 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de a aceeaşi peiroadă a anului trecut.

"Anul trecut a fost pentru noi anul consolidării poziţiei pe piaţă. Investiţiile în adaptarea proceselor tehnologice şi a sistemelor informatice DPD la cerinţele specifice pieţei din România au avut impact direct în creşterea vânzărilor", a declarat Lucian Aldescu, CEO al DPD România. Anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 30 de milioane de lei (7 mil. euro), iar pentru anul acesta a fost prognozată o creştere cu 25%.

Pe piaţa de curierat, estimată la 200 de milioane de euro, mai activează companii precum Fan Courier, TNT, Cargus (preluată în 2008 de DHL), dar şi gigantul american UPS. Fosta Pegasus (DPD România) a avut anul trecut o cotă de piaţă de 6% şi vizează creşterea acesteia cu un punct procentual anul acesta, potrivit oficialilor companiei.