TVR ar plăti 3 milioane de euro în loc de 10 pentru meciuri din Liga I

Autor: Mediafax 06.04.2011

TVR este dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pachetul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentru Mediafax surse din Televiziunea Publică. TVR este interesată să achiziţioneze de la LPF pachetul 9 cu meciuri din Liga I, pentru sezoanele competiţionale 2011/2014.

Suma de un milion de euro pe sezon competiţional, respectiv trei milione de euro pentru următoarele trei sezoane competiţionale, pe care conducerea TVR este dispusă să o ofere LPF va fi pusă în discuţie joi de consiliul de administraţie al TVR. La licitaţia organizată de LPF, luni, preţul de pornire pentru pachetul 9 de meciuri din Liga I - destinat TVR - a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Însă, Societatea Română de Televiziune (SRTV) nu a participat la licitaţia organizată luni de LPF pentru drepturile TV ale meciurilor din Liga I deşi a cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţie, după ce, săptămâna trecută, consiliul de administraţie al TVR a decis ca instituţia să nu participe la licitaţie, "condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcini fiind prohibitive".

Şi companiile RCS&RDS şi Romtelecom, care au cumpărat fiecare un pachet, au criticat preţurile solicitate. LPF nu a reuşit să vândă şase pachete de meciuri, pierzând astfel venituri de 70 mil. euro.