Google va cheltui 100 mil. dolari pentru a-şi face post de televiziune pe Youtube

Autor: Traian Terzianm 10.04.2011

Google, compania care deţine Youtube, a decis alocarea unui fond de 100 de milioane de dolari pentru crearea de programe care să aparţină în totalitate site-ului Youtube, informează The Telegraph.

Cu această tehnologie, compania plănuieste să populeze site-ul cu programele originale "low-budget" care vor fi făcute special pentru internet, cum ar fi emisiuni şi seriale. Cu alte cuvinte, Google vrea să facă din YouTube un post de televiziune pe internet. Banii vor fi cheltuiţi pe realizarea de programe cu conţinut unic pentru site-ul de video sharing.

Anul trecut, co-fondatorul Youtube Chad Hurley a declarat că doreşte ca site-ul să poată concura direct cu celelalte companii care transmit pe internet posturi de televiziune pentru a putea împărţi audienţa, ademenind spectatorii printr-o transmisiune de înaltă calitate precum Canalul 4 şi Canalul 5 din Marea Britanie. Youtube nu a reuşit, însă, să intre în parteneriat cu ceilalţi transmiţători mari din Marea Britanie, printre care şi iTV care este unul dintre cei mai importanţi.