11 spitale se transformă în azile pentru bătrâni

Autor: Ioana David 07.04.2011

Autorităţile locale au optat ca 11 spitale aflate în administrarea proprie să fie transformate în cămine pentru bătrâni şi să finanţate de către Ministerul Muncii. Spitalele erau incluse pe o listă de 67 de unităţi propuse de Ministerul Sănătăţii spre reprofilare în cămine de bătrâni, centre de permanenţă sau cămine medicale de specialitate, însă pentru a se finaliza acestă propunere era necesar acodrul autorităţilor locale.

Pentru 7 dintre spitale, autorităţile locale au optat pentru reprofilarea în cămine de bătrâni înainte de 1 aprilie, astfel că în prezent beneficiază de fonduri iar restul după această dată.

"Până la acestă prevedere, legislaţia spunea că pentru autorităţile administraţiei publice locale care depun solicitarea de finanţare după data de 31 martie 2011, finanţarea să se realizeze începând cu data de întâi a lunii următoare datei de încheiere a contractului. În aceste condiţii, pot apărea situaţii în care unităţile care intră în program să rămână fără finanţare pentru o perioadă de o lună", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.