Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Constanta Catalina Apostoiu 07.04.2011

Guvernul ungar nu va renunţa la planul de reducere a subvenţiilor pentru medicamente cu 120 mld. forinţi (460 mil. euro) în 2013, a anunţat ministrul ungar al economiei citat de Dow Jones Newswires.

Numărul de ofertanţi pentru Polkomtel a scăzut la cinci de la şapte, în condiţiile în care proprietarii încearcă să obţină mai mult de 5 miliarde de dolari pentru a doua mare companie de telefonie mobilă a Poloniei, scrie Bloomberg.

Ungaria nu ar trebui să se amestece în acordurile de creditare pe care persoanele individuale le au cu băncile, a declarat Andreas Treichl, preşedintele Erste, citat de Portfolio.hu, comentând pe marginea planului guvernului ungar de a-i ajuta pe deţinătorii de credite în valută cu probleme.

Polonia ar putea adopta moneda euro mai rapid decât se aştepta anterior, potrivit unui raport al ministerului polonez de finanţe citat de Warsaw Business Journal. Astfel, data trecerii la euro ar putea fi 2019 în loc de 2020.

Retailerul american din domeniul jucăriilor Toys'R'Us intenţionează să pătrundă pe piaţa jucăriilor din Polonia, piaţă estimată la 2 mld. zloţi (500 mil. euro), scrie Warsaw Business Journal. Retailerul vrea să deschidă primul magazin din Polonia în acest an.

Microsoft şi Toyota au anunţat planuri de colaborare pentru implementarea de servicii de internet pe autovehiculele Toyota, scrie BBC News.

Propusa fuziune dintre NYSE Euronext şi Nasdaq ar putea fi blocată de autorităţi, scrie agenţia de presă Thomson Reuters, citând o sursă apropiată NYSE. Sursa a mai sugerat că boardul NYSE ar putea respinge oferta Nasdaq.

Banca Japoniei va oferi credite pe un an în valoare de 12 miliarde de dolari companiilor afectate de cutremurul care a devastat ţara luna trecută, scrie Bloomberg.

SUA şi Italia iau în considerare posibilitatea înarmării forţelor de opoziţie din Libia pentru a grăbi îndepărtarea de la putere a lui Muammar Gadhafi, scrie Bloomberg.