Intesa a primit 28 de milioane de euro de la acţionari

Autor: Liviu Chiru 07.04.2011

Intesa Sanpaolo Bank, filiala locală a unuia dintre grupurile financiare italiene de top, a primit în martie o injecţie de capital de 115 mil. lei (28 mil. euro) de la acţionari. Astfel, capitalul social al băncii a ajuns la 491 mil. lei (119 mil. euro).

În ciuda forţei financiare a grupului, Intesa este pe plan local un jucător de talie redusă, cu active de 1 mld. euro, adică o cotă de piaţă de aproape 1,3%.

Banca a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 9 mil. euro, pe fondul cheltuielilor mari cu provizioanele făcute pentru creditele cu probleme, după ce închisese 2009 pe zero.

Italienii demaraseră înain­te de criză o expansiune agresivă pe retail, însă planurile au fost îngheţate din 2009. La sfârşitul anului trecut atât directorul general Nicola Calabro, cât şi adjunctul său, Riccardo Parasporo, şi-au încheiat mandatele la Bucureşti, iar ambii au preluat alte posturi în cadrul grupului italian. Astfel, conducerea Intesa la Bucureşti este asigurată în prezent de Armando Sala, director general adjunct responsabil de activitatea de creditare.