KDF Energy, firmă deţinută de George Brăiloiu, a cumpărat manuscrisele lui Cioran şi le va aduce în ţară. Vezi aici cine este George Brăiloiu

Ziarul Financiar 07.04.2011

George Brăiloiu, proprietarul companiei KDF Energy a cumpărat manuscrisele lui Cioran la licitaţia ce a avut loc joi, la Paris, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte, de 405.000 de euro. Manuscrisele vor fi aduse în ţară.

Biblioteca Centrală Universitară (BCU) şi Televiziunea Română (TVR), care au participat împreună la licitaţia manuscriselor şi documentelor lui Emil Cioran, nu au reuşit să achiziţioneze niciun obiect al scriitorului.

Mireille Rădoi, directorul BCU, a declarat pentru MEDIAFAX, după încheierea licitaţiei, că TVR şi BCU nu au reuşit că achiziţioneze niciunul dintre loturile scoase la vânzare.

Ea a mai declarat pentru MEDIAFAX că toate obiectele lui Emil Cioran scoase la licitaţie joi au fost cumpărate de un român, pentru suma de 405.000 euro. Potrivit unor surse, cumpărătorul este un român din SUA şi a licitat prin telefon.

Pe de altă parte, reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că TVR reuşise să achiziţioneze câteva documente ale lui Cioran, însă au pierdut totul din cauză că o persoana a achiziţionat tot lotul, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte.

"S-a licitat mult mai mult decât ne aşteptam. Toţi cei care reuşiseră să achiziţioneze ceva au pierdut la final. A fost mult peste posibilităţile noastre", au mai spus reprezentanţii TVR.
Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Bucureşti şi Televiziunea Română (TVR) au decis să liciteze împreună pentru toate manuscrisele şi obiectele personale ale lui Emil Cioran, evaluate de specialişti la o valoare totală de până în 100.000 de euro, care au fost scoase la vânzare joi, la Paris, de casa Binoche şi Giquello, a declarat pentru MEDIAFAX directorul BCU Mireille Rădoi, înainte de eveniment.