Boc îl apără pe ministrul Sănătăţii: Are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară

Autor: Mediafax 09.04.2011

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că ministrul Sănătăţii "are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară" şi că, din primele analize, "nu rezultă o cauzalitate directă" între decesul celor două persoane din judeţele Vâlcea şi Constanţa şi desfiinţarea spitalelor, informează Mediafax.

Emil Boc a fost întrebat, la Miercurea Ciuc (Harghita), cum apreciază reforma din sănătate, el spunând că aşteaptă evaluările finale "de la ministrul Sănătăţii şi de la cei abilitaţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a precizat că îl susţine pe ministrul Cseke Attila "pentru a face reforma în sănătate".

"Ministrul Sănătăţii are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară", a afirmat Boc.

Referitor la moartea celor două persoane la Bălceşti (Vâlcea) şi Băneasa (Constanţa), premierul a spus că din prima analiză care i-a fost prezentată " nu rezultă o cauzalitate directă între cele două decese şi desfiinţarea centrului de sănătate şi a acelui spital".

"Din analizele efectuate, s-a spus foarte clar că atât accidentul cerebral, cât şi infarctul nu au legătură cu desfiinţarea centrului de sănătate, pentru că chiar dacă ele ar fi funcţionat, acei oameni nu puteau fi trataţi acolo", a spus Emil Boc.