Egiptenii îşi vor revoluţia înapoi. Mii de protestatari s-au adunat pentru a cere predarea puterii de către armată în mâinile civililor

Autor: Adrian Voicu 09.04.2011

Mii de protestatari s-au unit împotriva armatei, sâmbătă, cerând ca consiliul militar care conduce Egiptul să predea puterea civililor şi ca fostul preşedinte Hosni Mubarak să fie judecat, informează Reuters.

Armata, care conduce Egiptul de la plecarea lui Mubarak de la conducere, în 11 februarie, a devenit ţinta criticilor tot mai puternice din partea protestatarilor care consideră că generalii s-au unit cu fosta reţea de conducere a lui Mubarak.

"Consiliul militar face parte din regimul corupt. Este format din şefi ai armatei care a beneficiat de pe urma lui Mubarak şi de pe urma jefuirii timp de 30 de ani a poporului egiptean", a declarat Abdullah Ahmed, un protestatar din Cairo.

Armata respinde astfel de acuzaţii declarând co se protejează de orice încercare de interferenţă venită din partea foştilor oficiali.

Nemulţumirea protestatarilor vine şi după ce sâmbătă armata egipteană a încercat să elibereze piaţa Tahrir de protestatari, între orele 2 şi 5 dimineaţa. Trupele şi poliţia au folosit bastoanele pentru izgonirea prostatarilor, dar au fost auzite şi focuri de armă.

Surse medicale declară că doi oameni au murit şi alţi 15 au fost răniţi, deşi armata declară că a folosit doar arme cu gloanţe oarbe.