Emil Boc la "După 20 de ani": MTI a luat taurul de coarne la un tronson al autostrăzii Soarelui, reziliază contractul

Autor: Mediafax 10.04.2011

Lucrările la autostrada Bucureşti-Constanţa vor înregistra o întârziere pe un anumit tronson, deoarece Ministerul Transporturilor a decis să ia "taurul de coarne", să rezilieze contractul de execuţie şi să nu mai negocieze la nesfârşit cu un constructor care nu îşi face treaba, a declarat premierul Emil Boc la emisiunea "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV.

El a arătat, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că în această vară va fi dat în exploatare un tronson important din autostradă, din partea de la Cernavodă-Constanţa, dar că au apărut unele complicaţii cu un constructor şi că aşteaptă rezultatul în acest caz.

"Se pare că Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne - şi pentru asta eu îi felicit, că nu mai stau în această lâncezeală, să negocieze la nesfârşit cu un constructor care nu îşi face treaba şi nu intră în termene - să rezilieze contractul. Şi atunci, probabil, că va fi o întârziere pe un anumit tronson din această autostradă", a spus Boc.

Premierul a precizat că, după finalizarea negocierilor, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va indica exact traseul circulabil şi a amintit că există şi varianta căii ferate, susţinând că distanţa între Bucureşti şi Constanţa va fi parcursă cu trenul în două ore şi treizeci de minute.