Compania farmaceutică Johnson & Johnson, acuzată că a mituit medici în mai multe state europene printre care şi România

Autor: Ioana David 10.04.2011

Compania americană Johnson & Johnson (J&J) din domeniul sănătăţii este acuzată de autorităţile de reglementare din SUA că a mituit mai mulţi doctori din state europene inclusiv din România, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Securities and Exchange Commission (SEC).

"SEC pretinde că J&J a mituit doctori din Grecia care au ales dispozitivele chirurgicale J&J, doctori şi administratori ai spitalelor din Polonia care au acordat contracte firmei şi doctori din România care au prescris medicamentele companiei", se arată în anunţul SEC.

J&J a ajuns la o înţelegere cu SEC în urma căreia va plăti 70 mil. dolari, conform aceleiaşi surse.

În 2007, Johnson & Johnson s-a adresat autorităţilor de reglementare din SUA şi a dezvăluit că are bănuieli că subsidiare proprii din afara Statelor Unite au făcut plăţii "nepotrivite" pentru vânzarea dispozitivelor medicale.

"În urmă cu mai bine de patru ani am mers la Guvern pentru a raporta plăţi nepotrivite şi ne-am asumat întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni", a spus William C. Weldon, CEO al Johnson & Johnson într-un comunicat postat pe site-ul companiei americane.