Dell prezintă fără să vrea configuraţia noului laptop Alienware M14x înainte de lansare

Autor: Ştefan Vrabie 10.04.2011

Compania americană Dell, numărul trei mondial pe piaţa de calculatoare, a stricat neintenţionat surpriza detaliilor din spatele ultimului său laptop Alienware M14x, prin postarea manualului înainte ca acesta să fie anunţat, potrivit site-ului electronista.com.

Manualul prezintă o placă video GeForce 555 GT cu un display de 14 inchi ce va avea ca opţiune şi o rezoluţie de 1600x900.

Împreună cu procesorul de top Core i7, sistemul va avea mai multe opţiuni de alegere a configuraţiei precum Wireless HD sau slot pentru date celulare 3G şi 4G.

În sistem mai găsim caracteristici precum 8GB de RAM, gigabit Ethernet, SATA de 6Gbps pentru hard-diskuri cu capacităţi încă nedezvăluite şi o cameră frontală de 2 megapixeli.

Nu este cunoscută capacitatea bateriilor de stoc, dar este menţionat că un pachet cu opt celule de 63Whr poate fi inclus în configuraţie pentru cei care stau departe de o sursă de curent. Sistemul Alienware va fi destul de greu pentru dimensiunile sale, cântărind 3 kg.

Data de lansare a laptopului M14x încă nu este cunoscută, deşi existenţa unor documente presupune o lansare în următoarele săptămâni.