Ciprioţii de la Marfin au făcut profit de 7,6 mil. euro

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax 10.04.2011

Marfin Bank România a înregistrat anul trecut un profit net de 7,6 milioane de euro, în creştere cu 74% faţă rezultatul din 2009 conform IFRS, datorită majorării veniturilor şi scăderii chel­tuielilor cu provizioanele, şi vizea­ză pentru 2011 un avans format din două cifre privind câştigul net.

Veniturile totale din dobânzi ale Marfin Bank România au crescut anul trecut cu 30%, iar profitul operaţional a avansat cu 6% datorită investiţiilor în IT şi infrastructură realizate în a doua parte a anului 2010, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al băncii, Doros Ktorides. De asemenea, el a menţionat că banca a obţinut un profit de 3,5 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 17,5 milioane de euro în 2009, potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS.

La finele anului trecut, activele Marfin Bank erau de 601 mil. euro, în urcare cu 18,5% comparativ cu 2009.

Ktorides anticipează pentru 2011 o creştere de două cifre pentru profit, active, credite şi depozite. "Grupul-mamă, Marfin Popular Bank, care şi-a majorat capitalul cu 488 de milioane de euro în februarie, a anunţat că intenţionează să realizeze investiţii suplimentare în Europa de Sud-Est, inclusiv în România, pentru a sprijini creş­terea subsidiarelor locale", a mai spus şeful Marfin Bank România.

Pe piaţa locală, grupul Marfin Popular Bank mai controlează firma de leasing şi raportează pentru România rezultate consolidate pentru bancă şi compania de leasing.