Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus cu până la 14% în primul trimestru

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 11.04.2011

Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus cu până la 14% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere fiind înregistrată la locuinţele cu trei camere, reiese dintr-o analiză a anunturiparticulari.ro.

Chirie în apartament din Bucureşti. Ce sectoare încasează cei mai mulţi bani



"Chiriile tuturor tipurilor de apartamente urmează un trend previzibil, evoluţia de la o lună la alta a preţurilor făcându-se fără fluctuaţii majore. Dacă în luna februarie preţurile medii pentru chirii au cunoscut o creştere faţă de prima lună a anului, în martie putem observa o uşoară scădere, în special pentru apartamentele de trei şi patru camere. Faţă de anii precedenţi, preţurile continuă să aibă o variaţie negativă, însă mult mai lentă în ultimul an. În 2010 chiria s-a devalorizat în medie cu 1% în fiecare lună", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.
Pe de altă parte, numărul de oferte pe piaţa chiriilor a ajuns la cele mai mari valori pentru anul acesta, însumând peste 2.100 de oferte.

"Acest număr este însă semnificativ mai mic faţă de 2.519 oferte pentru aceeaşi lună a anului 2010 şi 2.917 oferte pentru martie 2009. Totuşi, numărul de oferte scoase pe piaţă este semnificativ mai mare faţă de martie 2007 şi 2008, când erau scoase la închiriat numai 1.400, respectiv 1.800 de apartamente", menţionează sursa citată.

În cazul garsonierelor, în martie 2011 chiria medie este de 232 de euro, menţinându-se la acelaşi nivel faţă de lunile precedente, dar cu 11% mai mic faţă de martie 2010.