Conpet ar putea distribui dividende totale de 104,8 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar 11.04.2011

Transportatorul de produse petroliere prin conducte Conpet Ploieşti (COTE) ar putea să distribuie dividende în valoare de 104,8 mil. lei (25,5 mil. euro) în acest an, echivalentul unui nivel brut de 12,1 lei/unitate, dacă cele două propuneri de pe ordinea de zi privind alocarea de dividende din profit şi rezervele societăţii vor fi aprobate de acţionari.

Conducerea Conpet va propune acţionarilor distribuirea sumei de 34,8 mil. lei, reprezentând 90% din profitul anului precedent, în condiţiile în care legea prevede ca minim 90% din profitul firmelor de stat pe anul 2010 să fie acordat ca dividende.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a precizat ca pe lângă această sumă Conpet să mai acorde dividende din rezervele societăţii de 70 mil. lei, care se cumulează cu dividendul propus de conducerea Conpet, astfel că dividendul brut ce ar putea fi acordat de companie s-ar putea ridica la 12,1 lei/unitate, respectiv 24% din preţul titlurilor Conpet de pe Bursă, de 49,89 lei/acţiune.