Vă mai amintiţi aceste ambalaje? Borsec îşi aniversează istoria de peste 200 de ani. Galerie FOTO

Autor: Ioana David 12.04.2011

Borsec, cea mai vândută apă minerală din România şi unul din cele mai vechi branduri româneşti, a împlinit 205 ani de activitate, perioadă în care a funcţionat neîntrerupt, cu excepţia unor "ferestre" din timpul celor două războiae mondiale.

Borsec, care se laudă ca fiind printre cele mai vechi ape minerale din lume potrivit lui Florian Zamfirescu, preşedintele Patronatului Apemin şi membru al Societătţii Europene a Apelor Minerale, a intrat în producţie în 1806 şi de atunci nu a fost retras de pe piaţă. Cu excepţia unei perioade de 12 luni în timpul celor două Războaie Mondiale când nu s-a produs, brandul a plecat neîntrerupt de la facilitatea de producţie din judeţul Harghita.

În cursul unei conferinţe de presă organizată astăzi, reprezentanţii Romaqua Group, companie care are în portofoliul acest brand de apă, au prezentat istoria Borsec. În 1806 volumele estimate de companie erau de 3 milioane de litri, umplute în recipiente precum bidoanele sau butoaiele, care apoi erau cărate cu căruţele. Conform companiei, 34 de miliarde de litri s-au vândut de la înfiinţare.

Conform estimărilor Romaqua, una din patru sticle de apă minerală vândută în România este Borsec.