Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Alexandru Matei , Anca Dumitrescu 12.04.2011

Compania italiană Fiat şi-a majorat participaţia în cadrul Chrysler la 30%, de la 25%, ca urmare a îndeplinirii ţintelor impuse de guvernul american, scrie Bloomberg. Fiat intenţionează să ajungă la o participaţie de control de 51%, după care să readucă producătorul american pe bursă.

Clădirea din Londra care găzduieşte sediul european al Citigroup, a treia cea mai înaltă din Marea Britanie, a fost scoasă la vânzare pentru mai mult de 1 miliard de lire sterline (1,13 miliarde de euro), scrie The Guardian.

Miniştrii de finanţe din ţările membre G20 vor să identifice şase sau şapte ţări cu dezechilibre la capitolul balanţă comercială şi fluxuri de capital la întâlnirea de la Washington din 14-15 aprilie, scrie Bloomberg.

Creditorul Allied Irish Banks a anunţat o pierdere anuală de 10,4 mld. euro şi concedierea a 2.000 de angajaţi, scrie The New York Times. Banca, ce a fost naţionalizată din cauza stării precare în care se află, a pierdut anul trecut depozite în valoare de 22 mld. euro.

Inflaţia anuală din Marea Britanie a scăzut în mod surprinzător la 4% în martie, de la 4,4% cu o lună în urmă, scrie The Guardian. Scăderea preţului alimentelor şi al băuturilor a fost principalul factor din spatele evoluţiei inflaţiei.

Preţul mare al petrolului începe să afecteze creşterea cererii, a avertizat marţi Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), adăugând că avansul ar putea în ultimă instanţă să fie moderat de încetinirea activităţilor în economia mondială.