Programul „Rabla“ a ajuns şi la Audi şi BMW

Autor: Bogdan Alecu 12.04.2011

Discountul de 2.700 de euro oferit de stat la achiziţa unei maşini noi în cazul în care sunt casate trei rable a devenit atractiv nu numai pentru cei ce doresc să-şi cumpere o maşină nouă din segmentul inferior de preţ, ci şi pentru cei care vor un autoturism premium.

"Acum prima de casare de 2.700 de euro a ajuns să conteze chiar şi pentru clienţii din segmentul premium, indiferent de modelul achizi­ţionat. În plus, acest program ajută dealerul să ofere un discount suplimentar într-o perioadă în care marja de profit este la un nivel minim", a spus Alin Tapalagă, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe lista dealerilor care s-au înscris în programul "Rabla" 2011 se află şi concesionari ai mărcilor Lexus prin Toyota România, Audi prin Tess Braşov, Ada Motors Brăila, Midocar Bucureşti, Porsche Inter Auto, Nurvil Râmnicu Vâlcea şi D&C Impex Oradea.

În cazul mărcii BMW un singur dealer s-a înscris în program, Group West Premium din Oradea.

Singura marcă premium cu mai mulţi dealeri înscrişi în programul de casare este Mercedes-Benz, cu şapte concesionari - Ţiriac Auto Braşov, Casa Auto Iaşi, RMB Inter Auto Cluj, Casa Auto Bucureşti, ATP Exodus Baia Mare, Autoklass Sibiu şi Autoportal Râmnicu Vâlcea. "Anul trecut vânzările Audi prin "Rabla" au fost ocazionale, dar acum chiar există clienţi care întreabă. În prezent din totalul vânzărilor Porsche Inter Auto pentru modele Audi 8% sunt prin programul de casare", a spus Alin Tapalagă.

Cel mai ieftin model Audi este cel de clasă mică, A1, al cărui preţ de pornire este de 17.211 de euro cu TVA, care prin programul "Rabla" s-ar reduce la aproape 15.000 de euro. În cazul lui A3 Urban Edition, modelul compact al constructorului german, preţul de 19.268 de euro cu TVA ar scădea la 16.500 de euro.

Chiar şi aşa, în cazul Audi nu s-au înregistrat volume ridicate prin programul de casare pentru modelele ieftine, ci pentru A4 şi chiar A5, modele care pornesc de la 27.980 de euro cu TVA inclusă, respectiv 35.000 de euro, unde cele trei prime de casare reprezintă un discount de sub 10%. În cazul Mercedes-Benz, cel mai ieftin model este A-Klasse 160 BlueEfficiency, care are un preţ de pornire de 17.347 de euro cu TVA inclusă şi care costă aproape 14.700 de euro prin programul de casare. În cazul BMW, cel mai ieftin model este Seria 1 116i în trei uşi, care porneşte de la 22.382 de euro cu TVA, iar prin programul Remat ajunge la aproape 19.700 de euro.