Japonezii de la Allied Telesis au deschis un centru de formare şi suport la Iaşi

Autor: Mediafax 12.04.2011

Allied Telesis, producător japonez de echipamente de reţea, a deschis la 1 aprilie un centru de formare şi suport la Iaşi, cu o echipă de 25 de angajaţi, care va acoperi Europa şi Orientul Mijlociu, potrivit reprezentanţilor companiei.

"În prezent sunt 25 de angajaţi la centrul din Iaşi şi avem în plan să extindem echipa până la 200 de persoane în următorii doi ani. Am ales România datorită faptului că forţa de muncă este foarte bine pregătită, cu foarte multe cunoştinţe. De asemenea, studenţii români ştiu cel puţin o limbă străină, nu doar engleza. Dacă facem comparaţia între un absolvent german de studii superioare şi unul român, acesta din urmă este mai bine pregătit. În România sunt condiţii excelente", a declarat Michael Weber, SVP IBM global partner program la Allied Telesis.

El nu a precizat ce investiţii a realizat compania în noua unitate, dar a adăugat că acestea vor continua. Centrul din Iaşi asigură suport în opt limbi. În 2005, Allied Telesis a deschis, tot la Iaşi, un call center care avea şase angajaţi. În serviciile furnizate de Allied Telesis sunt incluse proiectarea, implementarea, evaluarea reţelelor şi verificarea hardware a echipamentelor. Pe lângă centrul din Iaşi, compania a deschis unităţi de pregătire în Milano, Paris, Madrid, Berlin, Moscova şi Swindon, Marea Britanie. Allied Telesis şi-a deschis reprezentanţa oficială în România în 2002.