Şeful OPSPI: Nu este momentul pentru privatizarea Oltchim, are capitalizarea prea mică

Autor: Dan Carol Adrian 12.04.2011

Privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) nu este oportună în prezent, deoarece combinatul chimic are o capitalizare foarte redusă, iar compania poate deveni rentabilă după ce Comisia Europeană va aproba conversia creanţei AVAS în acţiuni, consideră şeful OPSPI, Victor Vlad Cazana.

"Nu este momentul să privatizăm acum Oltchim, are capitalizare foarte mică. Una din propuneri a fost conversia acelei creanţe ale AVAS, deşi este o măsură contestată la nivelul Comisiei Europene. Dar, dacă această problemă se surmontează, capitalizarea Oltchim va creşte, cu o cotă mică la început, apoi sigur se va îmbunătăţi când va trece de pragul de rentabilitate. Ăla va fi momentul cel mai bun pentru privatizare. Personal sunt mulţumit dacă Oltchim va produce valoare adăugată pe teritoriul României", a declarat Cazana la conferinţa MEDIAFAX Talks about the Restructuring of Loss-Making Companies.

În schimb, consultantul financiar Aurelian Dochia, managing partner la firma Concept, apreciază că singura soluţie pentru restructurarea Oltchim este privatizarea.

El a arătat că, deşi de-a lungul ultimilor ani Guvernul a făcut mai multe anunţuri de privatizare a combinatului chimic, procesul nu a fost niciodată finalizat.