Casa Poporului se reclădeşte în Belgia

Autor: Ziarul de Duminica 13.04.2011

Spectacolul de teatru comunitar "Casa Poporului" va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 17.00, la Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă laBOMBA din Calea Rahovei nr. 194, Bucureşti.

Reprezentaţia ne transportă într-o garsonieră de 30 de metri pătraţi din Antwerpen, Belgia, botezată "Casa Poporului". Gaşca lui Mircea face haiducie în Vest. Mircea defineşte astfel spaţiul pe care îl ocupă: "Dacă au, trebuie să dea şi la cei care n-au. Aşa e legea firii. Aici, în Casa Poporului, pentru că nenorocita asta de garsonieră e adevărata casă a poporului, primim pe oricine vrea săşi refacă viaţa, să scape din sărăcia aia chioară din România. Noi îi cazăm aici, îi aranjăm. Bine, lucrează pentru noi o vreme. Dar e spre binele lor."

Însă, Mircea a pierdut mulţi oameni în ultimele intervenţii şi aşteaptă întăriri din România, pentru a da lovitura la cel mai important magazin de bijuterii din oraş. Numai că persoanele pe care le aşteaptă şi se bazează îi dau complet planurile peste cap, iar Casa Poporului este abandonată.

Subintitulat "proiect de artă activă pentru reintegrare socială şi educaţie creativă", spectacolul îi are în distribuţie pe Dragoş Măru Bran, Alex Calangiu, Mircea Ionaşcu, Iulia Lazăr, Marius Pampu, Dumitru Pandele, Cristi Pătru şi Raluca Păun. Autorul proiectului este Bogdan Georgescu.

Artiştii sunt voluntari în programul de management al voluntariatului pentru reabilitare şi reintegrare socială desfăşurat de Penitenciarul din Craiova.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova, alături de Centrul pentru Cultură Contemporană - Club Electro Putere, Universitatea din Craiova - Departamentul de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Cragiale" Bucureşti, Veioza Arte şi e produs de Asociaţia I. S. Drăgulescu.