Cum va arăta viitoarea sală polivalentă din Cluj-Napoca şi când va fi gata

Autor: Alexandra PELE 13.04.2011

Viitoarea sală de sport polivalentă din Cluj-Napoca, a cărei investiţie se ridică la peste 50 de milioane de lei, va avea pe acoperiş panouri solare şi un sistem de colectare a apei de ploaie pentru a reduce consumul de energie electrică şi de apă, scrie Gândul.

Sala multifuncţională va avea peste 7.000 de locuri şi va găzdui competiţii naţionale şi internaţionale de box, baschet, gimnastică, handbal, karate, volei, judo, scrimă, dar şi alte evenimente precum concerte sau conferinţe.

Printre dotările solicitate de municipalitate se numără sistemele de captare a apei de ploaie de pe terasa clădirii într-un bazin de apă şi folosirea ei la toaletele din grupurile sanitare. Potrivit estimărilor primăriei, apa de ploaia va face o economie de 3.000 de metri cubi de apă pe an. Panourile solare care vor fi amplasate pe acoperişul sălii vor asigura alimentarea cu apă caldă a clădirii în proporţie de 70% vara, 30% toamna şi primăvara şi doar 10% pe perioada anotimpului rece. Despre cum va arăta viitoare sală polivalentă împreună cu o galerie foto citiţi pe www.gandul.info.